VİDALAMA SİSTEMLERİ

Vidalama metodu, halen pek çok ürünün montajında kullanılan başlıca montaj metodudur. Başarılı bir vidalama işlemi, doğru tornavida tipi seçimi, uygun fikstür tasarımı ve akıcı vida besleme şartlarının sağlanması ile mümkündür. Eleksan, otomatik vida beslemeli, pnömatik ve elektrikli tornavidaların kullanıldığı yarı ve tam otomatik vidalama sistemlerinin tasarım ve üretiminde geniş tecrübeye sahiptir.
 

Pnömatik ya da elektrikli tornavida seçimi  üretim hızı, sıkma torku, proje maliyeti ve benzeri parametreler doğrultusunda yapılır. Eleksan, üretimini gerçekleştirmiş olduğu otomatik ve yarı otomatik vidalama sistemleri dahilinde, proje gereksinimlerine bağlı olarak, her iki tornavida teknolojisini de kullanmaktadır.
 

Vidalama işleminde performansı belirleyen unsurların başında fikstür tasarımı gelir. Vidalanacak parçalar, vidalama esnasında uygun yön ve konumda sabitlenmelidir. Bu amaçla tasarlanan fikstür aksamı, parça toleranslarına uygun ölçülendirilmiş, vidalama esnasında kararlı sıkma torkunu sağlayabilecek hassas parçalardan oluşur. Eleksan tarafından parça geometrilerine uygun olarak üretilen mekanik ve pnömatik fikstürler, vidalama kalitesini optimumda sabitlemenin yanında, birim vidalama işleminin mümkün olan en kısa zamanda gerçekleştirilmesini sağlarlar.
 

Eleksan Ltd. otomatik vidalama sistemlerinde, vida ve proje kapsamında vidalanacak parçaların beslemesi amacı ile, kuruluşumuz tarafından üretilen dairesel ve lineer titreşimli besleyiciler kullanılmaktadır. Optimum vidalama hızı hedeflenerek tasarlanan vida ve parça nakil mekanik aksamı, titreşimli besleyiciler tarafından beslenen vida ve parçaları en kısa zamanda vidalama istasyonuna naklederek tam otomatik, hızlı ve kararlı bir otomatik vidalama sürecini mümkün kılar.
 

Eleksan Ltd. tarafından üretilen otomatik vidalama sistemleri, doğru tornavida teknolojisi seçimi, fikstür ve nakil aksamları tasarım ve üretimi dahilinde edinilmiş tecrübeler ve yüksek kaliteli besleme sistemlerinin kullanılması sayesinde, pek çok sanayi kuruluşunun 24 saat  3 vardiya dahilindeki imalat süreçlerinde uzun yıllardır güvenle kullanılmaktadır.
CD-133

ÖRNEK PROJELER

VİDEOLAR

CD-211 Priz Montaj & Kalite Kontrol Robotu
CD-280 Vidalama İstasyonu
CD-316 Vidalama İstasyonu
CD-324 Vidalama İstasyonu

BİZE ULAŞIN

Haberler
Erişim
Yetkili Satıcılar
İş Basvurusu

KURUMSAL

Firma Bilgileri
Tarihçe
Etik Değerler
Kalite Politikamız

TAKİP EDİN

© Copyright 2014, ELEKSAN Ltd Şti., Tüm Hakları Saklıdır.